Saturday, January 19, 2008

Sparrissoppa

Sparrissoppa ala viktväktarna.

1 burk Campbells sparrissoppa
1/4 lök
1 burk stångsparris
1 buljongtärning
7-8 dl vatten (Minska vattnet beroende på önskad konsistens)
salt/peppar
1 msk maizena majsmjöl till redning

Fräs löken mjuk i 1 tsk olja, brässera den med lite vatten mot slutet
Häll i 3 dl vatten och en buljongtärning samt sparrisen.

Låt sjuda i ca 4 minuter, mixa sedan till en slät massa

Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt resten av vattnet + burksoppan. Rör om.

Smaka av med salt och peppar, önskas tjockare konsistens, red med maizena majsmjöl + lite vatten alt lite 5% matlagningsgrädde.

Servera med 1% cremefraiche och en bit bröd.

1 comment:

devilkitten said...

Kunde du inte ha sagt NÅGOT mer än bara receptet? =)